Fotografens samspel med dig.

Det slog mig så självklart härromdagen, när jag och min man tog varandras porträttbilder, hur viktigt det är att känna sig sedd och trygg framför kameran.

 

När jag presenterade bilden på mig själv på facebook, undrade många vem fotografen var - det var så stämning i bilden och jag fick också många fina komplimanger. En vis kvinna skrev  i en kommentar "man ser hur vacker du är genom din mans ögon", och ja, så är det. Jag är älskad av honom och jag slappnar av framför kameran med honom bakom linsen. Ofta när jag behöver ett porträtt på mig själv gör jag så, ställer in mina favoritinställningar i kameran och kollar av ljus och placering - och sen ger jag kameran till någon av mina barn eller som i  detta fallet till Jonathan.

Det är det som gör en fotograf till en fantastisk fotograf - att få människor man inte tidigare träffat, att känna sig så pass trygga och sedda, att de kan slappna av framför kameran. Som om man vore en älskad familjemedlem...

Det är jag mest stolt över, att jag oftast hittar en kemi som gör att det känns som om man känner varandra sedan tidigare, att man har kul ihop under fotograferingen. Det lyser igenom i bilderna.

Familjen som jag plåtade från Malmö i somras, är ett mysigt exempel på hur avslappnat det var och hur det syns i resultatet.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln