Mitt Österlen - några smultronställen sommaren 2013

Ska du på semester till Österlen i sommar? Det finns så många fina platser att besöka.
Jag kommer från fiskeläget Skillinge, men i familjen har vi en sommarstuga i Sandbacka, ca 7 km utanför byn. Vi åkte ner med våra vänner och grannar och tillsammans utgör vi en skara på 10 personer. Som tur är så känner vi varandra väl och  barnen växer upp på samma innergård, så det går väldigt smidigt med frukost, lunch, middag och allt där i mellan...

Då vi trodde att vår första semestervecka skulle innebära regn och blåst, har vi varit mycket överraskade av den sommar vi faktiskt fick! Den finkorniga stranden vid havet är ett självklart måste att besöka, och en hel del häng i stugan med fotbollsspel och kojbygge blev det. Vad mer skulle visas? Ale stenar fick sig ett besök, även denna gång. Vallmotider och blå himmel blev fin bakgrund. Samma eftermiddag åkte vi norrut till den omtalade pizzeria som ligger vid vägs ände och kallas för Friden. Jag och Jonathan har varit där tidigare med barnen och det var ett givet val att återvända. Uppskattat av både vuxna och barn. Egen must går att köpa med sig hem.

Simrishamn har många vackra klassiker. De små husen som ligger tätt, tätt intill varandra...Caféerna på storgatan...Men aldrig har jag tidigare varit på Apotekarnas trädgård, live alltså. Wow. Ett måste att besöka om man är i Simrishamn. Helt otrolig medelhavskänsla med alla olivträd, apelsinträd och så blomkrukorna upphängda överallt. Fantastisk atmosfär.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln