StarkSkör - känslobegåvad

Mitt ibland barnens feber och ommålning av deras rum, har idag visionerna runt min nästa utställning rullat igång i hjärtat. Plötsligt, när man minst anar det, drar visioner och  kreativiteten igång och det känns härligt ändå in i märgen.

 

Inspirerad av begreppet Highly Sensitive Person. Känner igen mig som en person som läser av nyanser och stämningar så fort jag kommer in i ett rum. Tolkar och övertolkar lätt vad männsikor säger. Vill få alla att känna sig sedda. Kan vara en särskild begåvning att ha  i flocken, men kan också vara jobbigt då man lätt kan verka känslig och överreagera. Behöver reflektera mycket och reda ut mig själv, när känslorna tar över. Driver ofta igång projekt och älskar att jobba kreativt. Entreprenör. 

 

Två svenska kvinnor som skrivit en bok om just detta är,  Maggan Hägglund och Doris Dahlin och boken heter "Drunkna inte i dina känslor". De använder ordet StarkSkör. Jag älskar det ordet.

 

En person som jag tänker på är min vän Magdis. Hon som kunde stå på barikaderna den ena dagen, stark och brinnande...och som i nästa stund låg i sin egen pöl och grät, svag men dock lika brinnande.  Hon fick mig att förstå vad styrka var. Hon fick mig att våga gråta och känna...på riktigt.

 

Vår tid tillsammans i Göteborg, i en lägenhet på Vågmästareplatsen 2001. Under den tiden, då vi gick på Balettakademien tillsammans togs en hel del bilder av mig på Magdalena. Ansiktet och ögonen hade plats att visa alla känslor, även de tunga, ångestfyllda. Nu har negativen fått nytt liv. Bilderna togs med min analoga Nikon.

 

Drygt tio år efter är det nog dags att planera min utställning StarkSkör.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln